Skip to main content

Bakad sötpotatis med vegansk färs

  • 4

  • 60 - 90 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 0.5 paket Hälsans Kök Soja Färs
  • 4 sötpotatisar
  • 1 paket fetaost
  • handfull oliver
  • soltorkade tomater
  • 1 handfull färs persilja, hackad
  • 2 msk olivolja
  1. Förvärm ugnen till 200 grader
  2. Baka sötpotatisen i mitten av ugnen i 1-1½ timme tills de är mjuka (tillagningstiden beror på storleken på sötpotatisen)
  3. Medan potatisarna är i ugnen, stek färsen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda den färdigstekta färsen med fetaost, oliver, soltorkade tomater, persilja och olivolja i en skål.
  5. När potatisen är klar, skär ett stort snitt i varje potatis och kläm åt så att de öppnar upp sig. Toppa med färsblandningen och strö över lite färska öret och mer olivolja om du önskar det.

Dressing

3 dl yoghurt naturell
½ dl olivolja
Saften av ½ citron
Chiliflak, efter smak
Salt och peppar, efter smak