misosuppe

Japansk miso ramen recept soppa

Serving 4 portioner
Varaktighet 21 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Mellanliggande

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Filet Pieces
250 g ramennudlar
100 g shiitakesvamp
1 näve färsk spenat
100 g kokta edamamebönor
4 rädisor
4 morötter
100 g bimi
1 L misofond från en misofondkub eller fondpasta
svarta sesamfrön och shisho lila krasse till garnering
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Japansk miso ramen recept soppa

Japan är närmar eän du tror med den här ramensoppan. Miso ger en umamismak och med Filet pieces istället för den klassiska kycklingen blir det här en perfekt vegansk middag

TILLAGNING

1. Koka ramennudlarna och blanchera shiitaken, rädisorna & morötterna

Koka ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär shiitake, rädisor och morötter i skivor och halvera bimin på längden. Koka morötterna i 4 minuter tills de är knapriga och blanchera bimi och shiitake i 2 minuter.

2. Stek Filet pieces

Koka upp fonden. Stek Filet Pieces försiktigt enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Lägg upp nudlar, Filet pieces och svamp i skålarna

Dela ramennudlarna, några färska spenatblad, morötter, bimi, sojabönor, shii-take och Filet pieces i stora soppskålar.

4. Häll över den varma buljongen

Häll den varma buljongen över och garnera med rädisor, sesamfrön och shisho-krasse.

chef_cooking

MATLAGNINGSTIPS

Gott med het chiliolja till!
Köp antingen en färdig eller gör en egen:

150 ml olivolja 1 stor färsk chilipeppar 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 msk torkade chiliflakes 1 tsk riven färsk ingefära.
Finhacka schalottenlök, vitlök och färsk paprika (frökött) och stek dem försiktigt utan att bryna i lite olja. 2. Tillsätt resten av oljan och ingefäran och låt svalna.
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
109.3 gram
Energi
705.1 kilokalorier
fetter
14.4 gram
Protein
38.6 gram