Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Planting change for a better tomorrow

Vi tror på växternas förmåga att leverera fantastisk smak och samtidigt minska påverkan på vår planet.

Vi är på väg mot en regenerativ framtid och minskar vår påverkan från jord till bord , samtidigt som vi skapar mat som smakar fantastiskt gott. Det är därför vi är fast beslutna att få fler människor att ansluta sig till vårt uppdrag - att äta mer växtbaserad mat idag innebär en bättre värld imorgon.

 

Hälsans Kök - where taste feels good

HUR VI SKAPAR EN BÄTTRE MORGONDAG - IDAG

Våra fokusområden

icon-preparation

MOT EN REGENERATIV JORD

I slutet av 2023 kommer 50 % av vårt sojaprotein att vara från gårdar som tillämpar regenerativt jordbruk i slutet av 2023. Vi tror nämligen på en regenerativ framtid

Icon-emissions

MINSKADE UTSLÄPP

50 % av vårt sojaprotein kommer från Europa - vi strävar efter att hålla vårt klimatavtryck så lågt som möjligt i varje steg

icon-packaging

HÅLLBAR FÖRPACKNING

36 % mindre förpackningsmaterial i vår senaste design, vilket bidrar till att minska avfallet 

icon-time

VÄXTERNAS KRAFT

Vi tror att ju fler som anammar växtbaserad mat, desto bättre kommer världen att bli

PÅ UPPGÅNG MED REGENERATIVT JORDBRUK

Vi tror på en regenerativ framtid.

Vi arbetar för att gå längre än hållbarhet och anammar ett sätt att odla som gynnar jordbrukare, miljön och samhället - känt som regenerativt jordbruk.

Regenerativa jordbruksmetoder är tillvägagångssätt för jordbruk som över tid kan stödja friska jordar och förbättra den biologiska mångfalden. Och det här är inga nya metoder - människor över hela världen har använt dem i tusentals år.

I 2022 började vi, tillsammans med vår leverantör av sojaprotein i Serbien, att arbeta med regenerativt jordbruk. Vi stöder till exempel användningen av ekologiska gödningsmedel för att återställa den naturliga balansen i jorden. Vi främjar också biologisk mångfald genom att till exempel plantera träd bredvid grödor - det perfekta hemmet för djurlivet. Vår dröm? Fåglar, bin, människor och växter - som alla lever i lycklig harmoni!

I slutet av 2023 kommer hälften av det sojaprotein vi använder att ha odlats på gårdar som använder regenerativa metoder - och vi strävar efter att öka detta varje år!

young green soybean crop seedling plants
VÅRT UPPDRAG MOT MINSKADE UTSLÄPP

Vi gjorde en fullständig analys av vår verksamhet för att hitta de tre viktigaste områdena för att minska våra koldioxidutsläpp: ingredienser, drift och förpackning.

Kvalitetsingredienser och jordbruksmetoder är nyckeln till god mat. Vi är fast beslutna att försöka minska vårt koldioxidavtryck från jord till bord, vilket är anledningen till att det sojaprotein vi använder i allt större utsträckning odlas i Europa. Faktum är att hälften av vårt sojaprotein redan kommer från Europa, och det är bara början.

Samtidigt ligger vi inte på latsidan när det gäller våra fabriker. Vi arbetar för att minska energiförbrukningen, och vi är glada över att alla våra fabriker i Europa redan använder 100 % förnybar el. Så bra!

En annan viktig del av att minska våra utsläpp är att minska vårt förpackningsavtryck - och det är precis vad vi kommer att göra.

vårt uppdrag mot minskade utsläpp
INGEN TID ATT SPILLA

Det är viktigt för oss att våra förpackningar bevarar all färskhet och smak - och att de ser bra ut också. Men vi ville gå längre och skapa förpackningar som uppfyller alla dessa krav samtidigt som de är lättare och snällare mot vår planet.

I år har vi tagit bort pappershylsan från förpackningen och skapat en design som inte bara är återvinningsbar utan också innehåller 36 % mindre förpackningsmaterial än tidigare.

Samtidigt fortsätter vi vår förpackningsresa. I samarbete med ett team av expertpartners utforskar vi vad vi ödmjukt kallar ""Framtidens förpackning"" - med målet att ha en hållbar förpackning (och därmed ett mindre fotavtryck) utan att göra avkall på kvalitet, säkerhet eller smak.

Vi ser verkligen fram emot vår förpackningsresa och kan knappt vänta på att snart få berätta mer för dig.

Mexican Tacos with Vegan Nuggets
FRESTAD ATT TESTA VÅRAT GODA VÄXTBASERADE UNIVERSUM?

Få munvattnande växtbaserade recept, rabatter och smakrika tips i din inkorg.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
FRESTAD ATT TESTA VÅRAT GODA VÄXTBASERADE UNIVERSUM?

Få munvattnande växtbaserade recept, rabatter och smakrika tips i din inkorg.