Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UNDRAR DU ÖVER NÅGOT? VI HAR SVAREN

PRODUKTER

Är Hälsans Köks produkter veganska?

Majoriteten av våra produkter är veganska. På både hemsidan och förpackningen kan du se om en produkten är vegansk, ovo-vegetarisk eller lakto-ovo-vegetarisk. Under hemsidans produktkategori kan du dessutom filtrera för endast veganska produkter.

Är Hälsans Köks produkter glutenfria?

En del av våra produkter innehåller inte tillsatt gluten i receptet (exempelvis Pulled, Filet Pieces, och Sensational Sausage), men alla våra produkter kan innehålla spår av gluten. Detta är på grund av att vi har produkter som innehåller gluten i fabriken. Det är tyvärr inte möjligt för oss att fullt ut separera tillverkningen av glutenfria produkter från de med gluten i. Kolla alltid vad det står på förpackningen för att få den mest aktuella informationen om innehållet.

Hur länge håller Hälsans Köks kylda produkter efter att de öppnats?

Våra produkter kan ätas 2-3 dagar efter att förpackningen öppnats, förutsatt att produkten förvaras i kylskåpet i max 8°C och att det är inom förpackningens bäst före datum. 

Hur tillagar jag Hälsans Köks produkter?

Hur du tillagar våra produkter ser du enklast på den aktuella produktförpackningen. De flesta av våra produkter kan tillagas i ugn, stekpanna eller mikrovågsugn. Vissa produkter kan också grillas. Är du sugen på lite recept inspiration för någon av våra produkter kan du kolla in recpten här på hemsidan. 

Hur länge håller sig produkter från Hälsans Kök efter tillagning?

Efter tillagning kan du tryggt äta våra produkter i upp till två dygn efteråt, förutsatt att de ligger i en återförslutningsbar behållare i kylskåpet i max 8°C, samt att det är inom förpackningens bäst före datum. 

Kan jag grilla produkter från Hälsans Kök?

Hur du tillagar våra produkter ser du enklast på den aktuella produktförpackningen. Vissa av våra produkter fungerar utmärkt på grillen, exempelvis Hälsans Köks Sensational Burger och Sensational Sausage. 

Kan jag värma upp produkter från Hälsans Kök flera gånger?

Ja, det är inga probelm att värma upp våra produkter en gång till. Men vi rekommenderar att äta Hälsans Köks produkter efter första tillagningen, eftersom ytan och smaken kan förändras vid en andra uppvärmning.

Var tillverkas Hälsans Köks produkter?

De flesta av våra produkter tillverkas i vår fabrik i Krupka i Tjeckien. De produkter som har en påse som förpackning produceras på Kibbutz Lohamei HaGetaot i Haifa i norra Israel. Vi använder oss inte av ingredienser eller råmaterial från ockuperade områden. På baksidan av våra förpackningar kan alltid du se produktionsland.

Vad är produkter från Hälsans Kök tillverkade av?

De flesta av våra produkter är baserade på soja- och veteprotein. Vi använder också ett stort urval av grönsaker, baljväxter och korn. Är du intresserad av ingredienserna i en specifik produkt rekommenderar vi dig att läsa på baksidan av förpackningen. 

Vad är metylcellulosa och varför använder Hälsans Kök det i sina produkter?

Metylcellulosa är en fiber framtaget från växter som vi använder för att ersätta ägg i vissa av våra veganska produkter. En liten mängd metylcellulosa bidrar med att blanda ingredienserna samt att behålla texturen och saftigheten i våra produkter.

SOJA

Varför har Hälsans Kök soja i sina produkter?

Vi använder sojaprotein i de flesta av våra produkter eftersom det innehåller alla nio essentiella aminosyror (de som våra kroppar inte själva kan bilda och därför måste ingå i vår kost). 

Är sojan i Hälsans Köks produkter hållbart framtagen?

Alla Hälsans Köks leverantörer lever upp till vårt moderbolag Nestlés riktlinjer Responsible Sourcing Standard. Alla våra leverantörer, inklusive sojabönsodlare och försäljare, måste uppfylla kraven som innefattar respekt för mänskliga rättigheter och försäkran om att all utvinning av råmaterial från skogsmiljöer inte leder till avskogning. Dessutom är Nestlé medlem av  'Round Table on Responsible Soy'  RTRS är ett initiativ av flera intressenter som strävar mot att hålla en global diaog om ekonomiskt hållbar, socialt rättvis och miljömässigt medveten sojaproduktion.

Är sojan i Hälsans Köks produkter genetiskt modifierad (GM)?

Nej, vi använder "Identity Preserved" icke genetiskt modifierade sojabönor. Sigillet "Identity Preserved" garanterar att sojabönan är "icke-GM" under hela produktionskedjan.

Hur bearbetar Hälsans Kök sojabönorna vid tillverkningen av sina produkter?

Vi använder sojaprotein (Textured Soy Protein, TSP) som inte är genetiskt modifierat (non-GM). TSP är ett sojaprotein som erhålls från sojabönor som är avfettade, tryckkokade och torkade. Denna behandling ger produkten en fiberkonsistens som påminner om kött. TSP smakar i sig ganska lite, vilket gör den till en spännande ingrediens eftersom vi kan tillsätta kryddor och örter för att skapa en väldigt smakrik produkt.

HÅLLBARHET

Varför har Hälsans Kök plast i sina förpackningar?

Vi använder oss av plast i våra förpackningar eftersom att vi ännu inte har hittat ett bättre alternativ som garanterar matsäkerheten för våra produkter.

Vi har ett nära samarbete med Institute of Packaging Sciences. Hälsans Kök och vårt moderbolag Nestlé jobbar aktivt för att hitta ett miljövänligt förpackningsmaterial där vi kan känna oss 100% säkra att vi kan garantera matsäkerheten för våra produkter.

Är Hälsans Köks förpackningar återvinningsbara?

Ja, vi har designat våra förpackningar för att de ska kunna källsorteras.

Våra kylda produkter packas i ett plasttråg och försluts med en plastfolie, båda dessa delar ska återvinnas som plast. De kylda produkterna har även ett kartonghölje där vi kan visa information så som produktnamn, ingredienser etc. Detta kartonghölje ska sorteras som papper/kartong.

Våra frysta produkter kommer i 3 olika förpackningstyper:

  1. 1. Plasttråg liknande det vi använder för våra kylda produkter. Även detta plasttråg försluts med en plastfolie, och ska återvinnas som plast. Tråget har ett kartonghölje där vi kan visa information så som produktnamn, ingredienser etc. Detta kartonghölje ska sorteras som papper.
  2. 2. Kartongförpackningar, dessa ska återvinnas som papper/kartong.
  3. 3. Påsar, dessa ska återvinnas som plast.

 

Vi har designat våra förpackningar för att främja återvinning och säkra att de får ett andra liv:

  1. 1. Vi tillverkar vår plast av polypropylene (PP) eftersom infrastrukturen för återvinning i de länder där vi säljer våra produkter är bättre på att återvinna det materialet.
  2. 2. Kartongen och pappförpackningarna är tillverkade av trä från europeiska skogar.

HITTADE DU INTE SVARET DU SÖKTE EFTER?

Mexican Tacos with Vegan Nuggets
FRESTAD ATT TESTA VÅRAT GODA VÄXTBASERADE UNIVERSUM?

Få munvattnande växtbaserade recept, rabatter och smakrika tips i din inkorg.

aeead5804e79ff6fb98b2039619c5230_200828_MEDIAMONKS_GG_Spicytarian.jpg
FRESTAD ATT TESTA VÅRAT GODA VÄXTBASERADE UNIVERSUM?

Få munvattnande växtbaserade recept, rabatter och smakrika tips i din inkorg.