Garden Gourmet skål i mexikansk stil

Mexikanska burrito bowl med Hälsans Kök Filet Pieces

2 portioner
17 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

Hälsans Kök Filet Pieces
150 g ris
½ röd och ½ gul paprika
1 avokado
1 lime
1 huvudsallat
2 tomater
1 liten rödlök
1 färsk jalapenopeppar (röd och/eller grön)
140 g majskärnor (på burk)
200 g kidneybönor (på burk)
få korianderblad
rökt paprikapulver
salt och peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1. 1

Koka riset, låt rinna av och låt svalna något. Lossa salladsbladen och lägg dem i kallt vatten. Halvera avokadon, ta bort gropen och skalet, skär i tunna skivor och strö över limejuice.

2. 2

Skär tomaterna i tärningar och låt rinna av bönorna och majsen. Pil och skär löken i mycket tunna ringar.

3. 3

Skär paprikorna i tunna strimlor och stek dem kort på pannan med lite olja, smaka av med salt och peppar

4. 4

Stek Hälsans Kök Filébitar i lite olja enligt anvisningar på förpackningen.

5. 5

Fördela salladsbladen i skålarna och fördela riset ovanpå. Bred sedan runt grönsakerna och lägg de bakade "bitarna" ovanpå och strö grönsakerna över lite rökt paprika och garnera med färsk koriander, jalapenopeppar och lime.

6.

TIPS: Skivor av färsk jalapenopeppar kan lätt konserveras snabbt med lite vinäger, lite salt och en tesked socker. Låt dem stå i en timme. Jättegott med tortillachips och (vegansk) gräddfil.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
861.9 kilokalorier
Protein
65.4 gram
kolhydrater
115.2 gram
fetter
17.6 gram