Garden Gourmet skål i mexikansk stil

Mexikanska burrito bowl med Hälsans Kök Filet Pieces

Serving 2 portioner
Varaktighet 17 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Mellanliggande

Ingredienser

Hälsans Kök Filet Pieces
150 g ris
½ röd och ½ gul paprika
1 avokado
1 lime
1 huvudsallat
2 tomater
1 liten rödlök
1 färsk jalapenopeppar (röd och/eller grön)
140 g majskärnor (på burk)
200 g kidneybönor (på burk)
få korianderblad
rökt paprikapulver
salt och peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Mexikanska burrito bowl med Hälsans Kök Filet Pieces

Prova denna veganska burritorätt inspirerad av det mexikanska köket med Hälsans Kök Filet Pieces. Så läcker!

TILLAGNING

1. Koka riset och skär upp avokadon

Koka riset, låt rinna av och låt svalna något. Lossa salladsbladen och lägg dem i kallt vatten. Halvera avokadon, ta bort gropen och skalet, skär i tunna skivor och strö över limejuice.

2. Förbered tomaterna, bönorna, majsen och löken

Skär tomaterna i tärningar och låt bönorna och majsen rinna av . Skala och skär löken i mycket tunna ringar.

3. Stek paprikan

Skär paprikorna i tunna strimlor och stek dem kort på pannan med lite olja, smaka av med salt och peppar

4. Stek Hälsans kök Filet pieces

Stek Hälsans Kök Filet pieces i lite olja enligt anvisningar på förpackningen.

5. Servera din bowl!

Fördela salladsbladen i skålarna och fördela riset ovanpå. Bred sedan runt grönsakerna och lägg de bakade "bitarna" ovanpå och strö grönsakerna över lite rökt paprika och garnera med färsk koriander, jalapenopeppar och lime.

chef_cooking

MATLAGNINGSTIPS

Konservera Jalapeno!
Skivor av färsk jalapenopeppar kan lätt konserveras snabbt med lite vinäger, lite salt och en tesked socker. Låt dem stå i en timme. Jättegott med tortillachips och (vegansk) gräddfil.
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
115.2 gram
Energi
861.9 kilokalorier
fetter
17.6 gram
Protein
65.4 gram