Mediterranean No Waste Pasta a la Norma

No Waste Pasta a la Norma

Serving 4 portioner
Varaktighet 30 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Lätt

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Filet pieces
400 g dinkel- eller fullkornsspaghetti
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 burk tärnade tomater (400 g)
2 msk kapris
2 tsk torkad oregano
1 knippe färsk basilika
olivolja för stekning
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

No Waste Pasta a la Norma

Du bör prova denna läckra veganska rätt med Hälsans kök Filet pieces, aubergine, kapris och basilika, inspirerad av det italienska köket!

TILLAGNING

1. Förbered aubergine och gör tomatsås

Skär auberginen i ca 2 cm tärningar, lägg dem i ett durkslag, strö över salt och låt dem stå i 10 minuter. Fräs under tiden vitlöken i lite olja och tillsätt de tärnade tomaterna. Koka upp och låt puttra i cirka 10 minuter tills du har en tjock sås.

2. Koka pasta och stek aubergine

Koka upp lite vatten och koka pastan enligt anvisningarna. Skölj under tiden auberginen kort, torka av och stek den i lite olja tills den är gyllenbrun. Strö dem med oregano. Stek kapris och hälften av basilikan (grovt hackad) tillsammans.

3. Stek Filet pieces

Stek Hälsans Kök Filet Pieces tills de är gyllenbruna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av pastavattnet, men samla upp det för senare användning.

4. Garnera, servera och njut av din No Waste-skapelse!

Häll ner såsen med filébitarna i pastan, rör om och servera. Garnera med resten av den färska basilikan. Du kan också lägga till lite riven vegansk ost om du vill.

chef_cooking

MATLAGNINGSTIPS

Inget avfallstips
Det överblivna pastavattnet är utmärkt för att vattna växter. (så länge inget salt eller olja tillsätts)
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
89.5 gram
Energi
563.9 kilokalorier
fetter
10.2 gram
Protein
34.9 gram