Mediterranean No Waste Pasta a la Norma

No Waste Pasta a la Norma

Serving 4 portioner
Varaktighet 30 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Lätt

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Filet pieces
400 g dinkel- eller fullkornsspaghetti
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 burk tärnade tomater (400 g)
2 msk kapris
2 tsk torkad oregano
1 knippe färsk basilika
olivolja för stekning
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

No Waste Pasta a la Norma

Är du på jakt efter ett enkelt sätt att äta mer vegetariskt? Prova att byta ut köttet i dina favoriträtter med vegetariska alternativ! I detta pastarecept byter vi ut kycklingen mot Hälsans Kök Filet pieces. Den innehåller spaghetti, aubergine, vitlök, tärnade tomater, kapris, oregano, basilika och olivolja. Enkel, smakrik och nyttig middag!

TILLAGNING

1. Förbered aubergine och gör tomatsås

Skär auberginen i ca 2 cm tärningar, lägg dem i ett durkslag, strö över salt och låt dem stå i 10 minuter. Fräs under tiden vitlöken i lite olja och tillsätt de tärnade tomaterna. Koka upp och låt puttra i cirka 10 minuter tills du har en tjock sås.

2. Koka pasta och stek aubergine

Koka upp lite vatten och koka pastan enligt anvisningarna. Skölj under tiden auberginen kort, torka av och stek den i lite olja tills den är gyllenbrun. Strö dem med oregano. Stek kapris och hälften av basilikan (grovt hackad) tillsammans.

3. Stek Filet pieces

Stek Hälsans Kök Filet Pieces tills de är gyllenbruna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av pastavattnet, men samla upp det för senare användning.

4. Garnera, servera och njut av din pasta

Häll ner såsen med filébitarna i pastan, rör om och servera. Garnera med resten av den färska basilikan. Du kan också lägga till lite riven vegansk ost om du vill.

chef_cooking

MATLAGNINGSTIPS

Inget svinn!
Det överblivna pastavattnet är utmärkt för att vattna växter. (så länge inget salt eller olja tillsätts)
Nyttigt med fullkorn!
Med fullkornspagetti blir den här rätten riktigt näringsrik och passar både som en enkel vardagsräddare bland dina hälsosamma middagsrecept som när du behöver matidéer inför helgen
Smyg ner grönsaker!
Vill du servera rätten till barn och smyga ner lite extra näring till dem? En pastasås är perfekt! Hacka ner den överblivna broccoliskälken, vitkålen eller annan grönsak du har hemma. Har du inte tid att finhacka? Det fungerar lika bra att hacka ner dem i en matberedare, så är det klart på bara några sekunder!
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
89.5 gram
Energi
563.9 kilokalorier
fetter
10.2 gram
Protein
34.9 gram