Fyllda Portobellosvampar

Fyllda Portobellosvampar med Hälsans Kök Filet Pieces

4 portioner
30 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

Hälsans Kök Filet Pieces
8 små till medelstora portobellosvampkapsyler eller 4 stora)
200 g rå spenat
75 g tranbär (frysta)
1 citron (endast skal)
1 vitlöksklyfta
liten näve valnötter
2 msk riven vegansk mozzarella
1 msk agavesirap
1 msk olivolja till stekning
några timjankvistar (för dekoration)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Värm ugnen till 200 ℃. Ta bort stjälkarna från svamparna och skrapa spjälorna med en tesked. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och stek dem i ugnen några minuter eller stek dem i en stekpanna.

Låt svampen svalna på huvudet och ta bort fukten. Pil och hacka vitlöken fint. Fräs vitlöken i lite olja och fräs spenaten i den. Låt spenaten rinna av och stek Hälsans Kök Filet Pieces i 10 minuter.

Koka tranbären med honung och lite vatten tills de är mjuka.

Lägg svampen på en plåt och fyll med spenat, filébitar och riven ost.

Grädda dem i ugnen ytterligare några minuter och garnera med grovhackad valnöt, citronskal, tranbär och timjan.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
277.3 kilokalorier
Protein
24.8 gram
kolhydrater
16 gram
fetter
13.5 gram