Garden Gourmet Sensationella marinerade bitar i mexikansk stil

Tostadas med sötpotatis

2 portioner
25 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

Hälsans Kök Filet Pieces
1 låda kidneybönor (250 g)
1 sötpotatis (150 g)
2 stora kokta rödbetor (200 g)
1 rödlök
1 lime
100 g babyspenat
4 till 6 små tortillas (corditas)
2 avokado för guacamole (för guacamole)
1 msk mexikanska örter (timjan, chili, rosmarin, vitlökspulver)
olivolja för stekning
2 tsk gräddfil (för guacamole)
1 liten tomat (för guacamole)
1 vitlöksklyfta (för guacamole)
Några blad av koriander
1 jalapeno (valfritt)
Lite syrad lök (valfritt)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1. 1

Värm ugnen till 200 ºC. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Töm bönorna och skär även rödbetorna i tärningar. Skär rödlöken i ringar och ringla över limesaft från en halv lime.

2. 2

Stek sötpotatisen i lite olja i ca 10 minuter under omrörning. Skölj rödbetorna och stek dem kort tillsammans med sötpotatisen. Stek kidneybönorna och strö över det hela med mexikanska kryddor under stekningen.

3. 3

Stek Häslans Kök Filébitar i en annan stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen. Värm tortillorna i ugnen.

4. 5

För att göra guacamole (valfritt), mosa 2 mogna avokado och blanda med en generös matsked crème fraîche, 1 finhackad tomat (kött utan frön), 1 finhackad vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar, generös limejuice och grovhackad färsk koriander.

5. 4

Bred lite guacamole ovanpå och toppa med lite spenat. Dela den bakade sötpotatisen med rödbetorna ovanpå och de marinerade bitarna. Garnera med jalapenopeppar, picklad rödlök och koriander (valfritt).

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
807.3 kilokalorier
Protein
64.5 gram
kolhydrater
113.2 gram
fetter
11.4 gram