Garden Gourmet Sensationella marinerade bitar i mexikansk stil

Tostadas med sötpotatis

Serving 2 portioner
Varaktighet 25 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Mellanliggande

Ingredienser

Hälsans Kök Filet Pieces
1 låda kidneybönor (250 g)
1 sötpotatis (150 g)
2 stora kokta rödbetor (200 g)
1 rödlök
1 lime
100 g babyspenat
4 till 6 små tortillas (corditas)
2 avokado för guacamole (för guacamole)
1 msk mexikanska örter (timjan, chili, rosmarin, vitlökspulver)
olivolja för stekning
2 tsk gräddfil (för guacamole)
1 liten tomat (för guacamole)
1 vitlöksklyfta (för guacamole)
Några blad av koriander
1 jalapeno (valfritt)
Lite syrad lök (valfritt)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Tostadas med sötpotatis

Ett snabbt och framförallt väldigt gott recept på klassiska Majstortillas. Tostadas betyder ”rostad” på spanska och det är helt enkelt vad det är, rostade tortillas! I Vårt recept flirtar våra Filet pieces med det mexikanska köket. Prova dessa krispiga och läckra vegetariska tostadas med rödbetor och sötpotatis, toppad med Hälsans Kök Filet Pieces. Laga dem en vanlig torsdag och lät familjen bygga sina egna tortilla, eller dra ihop ett mingelparty och låt gästerna välja sina egna toppings. Oavsett tillfälle kommer dessa att göra succee!

TILLAGNING

1. Värm ugnen och förbered grönsakerna

Värm ugnen till 200 ºC. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Töm bönorna och skär även rödbetorna i tärningar. Skär rödlöken i ringar och ringla över limesaft från en halv lime.

2. Stek sötpotatisen, rödbetorna och kidneybönorna med kryddorna

Stek sötpotatisen i lite olja i ca 10 minuter under omrörning. Skölj rödbetorna och stek dem kort tillsammans med sötpotatisen. Stek kidneybönorna och strö över det hela med mexikanska kryddor under stekningen.

3. Stek Hälsans kök Filet pieces & värm tortillabröden

Stek Häslans Kök Filébitar i en annan stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen. Värm tortillorna i ugnen.

4. Rör ihop guacamolen

För att göra guacamole (valfritt), mosa 2 mogna avokado och blanda med en generös matsked crème fraîche, 1 finhackad tomat (kött utan frön), 1 finhackad vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar, generös limejuice och grovhackad färsk koriander.

5. Redo att servera!

Bred lite guacamole ovanpå och toppa med lite spenat. Dela den bakade sötpotatisen med rödbetorna ovanpå och de marinerade bitarna. Garnera med jalapenopeppar, picklad rödlök och koriander (valfritt).

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
113.2 gram
Energi
807.3 kilokalorier
fetter
11.4 gram
Protein
64.5 gram