379e08a08fc951346988b6fc9d90be6c_180124_UK_Simply_Pieces,_Sweet_Potato,_Spinaach_and_chickpea_Curry.jpg

FILET PIECES i CURRYSÅS MED SÖTPOTATIS OCH SPENAT

4 portioner
25 MIN
Lätt

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Filet Pieces (320g)
200g bladspenat
210g kikärter (från burk, skölj innan användning)
1 stor sötpotatis
400g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
300g basmatiris
1 stor lök
4 msk naturella cashewnötter
15 g ingefära (färsk)
1 msk olivolja
3 msk currypasta
Handfull korianderblad
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1. 1

Värm en stekpanna och torrosta cashewnötterna snabbt, låt de svalna.
Skiva sedan löken och fräs den i oljan på låg värme i 5-10 minuter tills den blir krispig och brun. Lägg åt sidan för att servera med curry.

2. 2

Tärna sötpotatisen i kuber. Värm en kastrull med vatten. När vattnet kokar tillsätt sötpotatisen och koka i cirka 5 minuter, häll sedan av vattnet.

3. 3

Koka riset enligt förpackningen och tillsätt kardemumma i vattnet om så önskas (valfritt). Ställ riset åt sidan när det är klart tills servering.

4. 4

Värm försiktigt upp currypasta i en stor nonstick panna.
Finhacka ingefära och vitlöken och tillsätt i pannan. Skölj kikärtor rikligt i vatten, Tillsätt sötpotatisbitarna och kikärter och blanda sammans med currypasta. Tillsätt tomaterna och koka på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt filébitarna och värm ytterligare i 5 minuter. Slutligen rör i spenaten och låt den mjukna i 1-2 minuter med locket på.

5. 5

Servera curryn med ris, toppad med krispig lök, färsk koriander och rostade cashewnötter,

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
59.9 gram
Energi
487 kilokalorier
fetter
14.9 gram
Protein
30.9 gram