Skip to main content
Vardagsfavoriter

Veganska bullar

  • 4 Portioner

  • 8 - 9 Minuter

  • 6 - 8 Minuter

Våra veganska bullar är gjorda på en bas av soja- och veteprotein och är uppskattade av både stora och små. Passar lika bra till pasta som till grillspett.

Produktinformation

Tillagning

Ugn

Värm ugnen till 200 grader. Lägg bullarna i en lättsmord ungsform och värm i mitten av ugnen i 8-9 minuter. Vänd efter halva tiden.

Stekpanna

Värm lite olja på medelstark värme i en stekpanna. Lägg i bullarna och stek i 6-8 minuter. Vänd då och då.

Ingredienser

Ingredienser: Rehydrerat SOJA-/SOYAPROTEIN (47%), vatten/vann, rehydrerat VETE-/HVETE-/HVEDEPROTEIN (14%), vegetabilisk olja/olje (solros/ solsikke, raps i varierande proportion), majsstärkelse/maisstivelse/majsstivelse, stabiliseringsmedel/stabilisator (metylcellulosa, karragenan, guarkärnmjöl/guarkjernemel/guargummi), salt, lök-/løk-/løgpulver, proteinhydrolysat (VETE/HVETE/HVEDE), maltextrakt (KORN/BYGG/ BYG), jästextrakt/gjær-/gærekstrakt, rödbets-/rødbete-/rødbederpulver, vitlök-/hvitløks-/hvidløgspulver, kryddor/krydder/krydderi, aromer/aroma.

Kan innehålla spår av: SELLERI, SENAP, SESAMFRÖN, ÄGG. 

Serveringstips

Bullarna passar utmärkt i en pastasås med spagetti.

 

Näringsvärden

Näringsinformation per 100g Per portion %RI*
Energi
735 kJ
515 kJ
6%
Energi
175 kcal
123 kcal
6%
Fett
5,0 g
3,5 g
5%
varav mättat fett
0,6 g
0,4 g
2%
Kolhydrat
10 g
7,0 g
3%
varav sockerarter
1,0 g
0,7 g
1%
Fiber
5,0 g
3,5 g
Protein
20 g
14 g
28%
Salt
1,4 g
0,98 g
16%

*Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400kJ/2000kcal)

Röd linssoppa med veganska bullar