Skala och halvera löken och skär halvorna i tunna klyftor eller halvringar. Strö dem generöst med limejuice och låt dem marinera en stund. Stek falafeln enligt anvisningarna på förpackningen.
Ingredienser
1 paket Hälsans Kök Falafel
1 rödlök
2 mellanmålsgurkor
1 påse lammsallat
1 lime
200 g grön hummus (färdig eller hemgjord)
1 msk Za-atar
Grön falafelsallad
Krispig falafel, färska grönsaker och krämig grön hummus. Detta recept är en utsökt växtbaserad fröjd.
TILLAGNING
1. Stek falafeln
2. Servera och njut!
Skiva gurkan och skär gurkan i skivor. Häll ett tjockt lager hummus över en tallrik. Bred lite lammsallad ovanpå och sedan falafelbollarna. Garnera med gurkskivor, rödlök, mynta och strö över za-atar.
MATLAGNINGSTIPS
Läckert med
Grovhackad mynta strös ovanpå och servera med plattbröd eller pitabröd
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
14.5 gram
Energi
195.4 kilokalorier
fetter
8.9 gram
Protein
6.1 gram