Värm ugnen till 200 ℃. Klipp av bladverket ca 1 cm ovanför rötterna. Tvätta dem och halvera de stora morötterna på längden så att morötterna blir ungefär lika tjocka. Bred ut dem på en bakplåt och ringla över olivolja och strö över salt och peppar
Ingredienser
Krispig schnitzel bowl
För en enkel vegetarisk näringsrik lunch har vi det perfekta receptet: En skål full med grönsaker och Hälsans Köks Vegan Schnitzel.
TILLAGNING
Rosta morötterna i ca 20 min tills de är mjuka och fått lätt färg. Koka under tiden quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva gurkan och rädisorna.
Finhacka myntabladen och blanda med yoghurten. Tillsätt lite salt och peppar efter smak.
Häll upp quinoan i 'skålarna' och dela in grönsakerna, salladen och hummusen. Stek under tiden blomkålsschnitzeln enligt instruktionerna på förpackningen. Strö över grovt hackade valnötter och servera med yoghurtsåsen.
Häll upp quinoan i 'skålarna' och dela in grönsakerna, salladen och hummusen. Stek schnitzeln enligt instruktionerna på förpackningen. Strö över grovt hackade valnötter och servera med yoghurtsåsen.