Skip to main content

Vegansk Shepards Pie

  • 4

  • 50 - 60 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Senap, Gluten

Ingredienser

  • 400 g Hälsans Kök Incredible Mince
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 2 morötter
  • 4 stjälkar selleri
  • 250 g skogschampinjoner
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 2 dl rödvin
  • 390 g krossade tomater
  • 2 msk soja
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 800 g potatis
  • 100 g vegansmör
  • 0.5 dl vegansk grädde
  • Färsk salvia för dekoration

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka svamparna grovt.
3. Stek svamp i olja tills de är gyllene, ta ut och tillsätt Hälsans Kök Incredible Mince och stek tills de är gyllene. Ta bort från pannan och tillsätt grönsakerna.
4. Stek grönsaker tills de är gyllene och tillsätt tomatpuré, stek i 1 minut, tillsätt svamp och köttfärs.
5. Krydda med salt och peppar. Lägg i lagerblad. Tillsätt sojasås och grönsaksfond och dijonsenap.
6. Tillsätt vin och krossade tomater och låt sjuda i ca 15 min.
7. Skala och koka potatisen tills den är mjuk, mosa med smör, grädde och salt.
8. Lägg färssåsen i ett eldfast fat med lite olja i botten, toppa med potatismoset och tryck dit salviablad.
9. Grädda i 15 minuter eller tills den är gyllene.