Skip to main content

Valnötsbollar med rosmarin och grönkål

  • 4

  • 30 - 40 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • Valnötsbollar med rosmarin:
  • 500 g Hälsans Kök Incredible Mince
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl hackad grönkål
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
  • Grönkål med valnötsdressing:
  • 200 g grönkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 kvistar rosmarin, repade
  • Till servering:
  • granatäppelkärnor
  • 1 apelsin, i klyftor

De här bollarna får smak av finhackade valnötter och grön färg av grönkål. De serveras även med den godaste, ljumma grönkålssalladen med valnötter. 

 

Gör så här:

Valnötsbollar med rosmarin 
1. Mixa valnötterna fint i en matberedare.
2. Häll ner grönkål, lök, vitlök och rosmarin. Fortsätt att mixa till en fin puré.
3. Blanda pistageröran med den formbara färsen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
4. Rulla smeten till bollar och stek gyllene i lite olivolja.

 

Grönkål med valnötsdressing
1. Dra av grönkålsbladen från stjälkarna och hacka grovt. Lägg ner i en skål.
2. Hetta upp oljan och valnötterna i en kastrull. Värm på till valnötterna har fått fint med färg.
3. Ta kastrullen från plattan och rör ner vitlök och rosmarin. Blanda sedan direkt med grönkålen.
4. Sprid ut grönkålen på ett fat. Fördela valnötsbollarna över och toppa med granatäppelkärnor och apelsin.