Skip to main content

Spanskinspirerad kikärtsgryta med vegansk färs

  • 4

  • 35 - 40 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 1 paket Hälsans Kök Soja Färs
  • 1 Rödlök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackad
  • 800 gram hackade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl kokta kikärtor
  • 200 gram spenat
  • 2 Matskedar olivolja
  • 3 tsk kummin
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk farinsocker
  • Svartpeppar
  • 1 näve flagad mandel
  1. Värm olja i en stor gryta, tillsätt hackad lök, vitlök och koka tills löken är mjuk. Tillstätt alla kryddor och koka under omrörning i några minuter.
  2. Tillsätt tomatpurén och blanda väl med löken. Tillsätt hackade tomaterna, salt och socker. Sänkt värmen och låt detta sjuda i ca 20 minuter tills såsen har tjocknat. Krydda med peppar.
  3. Tillsätts slutligen de kokta kikärtorna i grytan, när de blir varma läggs spenaten i. Placera då ett lock på grytan.
  4. Servera grytan med mandelflarn.