Skip to main content

Smördegsinbakad vegokorv med senapsdipp

  • 4

  • 35 - 45 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Sesamfrö, Senap, Gluten

Ingredienser

  • 300 g Hälsans Kök Vegokorv
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g vegansk smördeg
  • 2 msk sesamfrön, svarta och vita
  • 0.5 dl sojamjölk
  • 1 knippe gräslök till servering
  • Havssalt och peppar efter smak
  • Senapsdipp:
  • 0.5 dl vegansk färskost
  • 0.5 dl vegansk majonnäs
  • 2 msk grov senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk citronjuice
  • Salt och peppar

1. Sätt på ugnen på 200° C.

2. Tina vegokorvarna och skär varje i tre delar.

3. Stek vegokorvarna snabbt i rapsolja och låt svalna.

4. Skär smördegen i trianglar och rulla in korvdelarna i degen.

5. Lägg rullarna på bakplåtspapper och pensla med sojamjölk.

6. Strö över sesamfrön.

7. Tillaga i ugnen i 25 minuter tills de får en gyllene färg. Förbered senapsdippen under tiden.

8. Blanda samtliga ingredienser till dippen och låt stå. Hacka gräslök.

9. Servera de smördegsinbakade vegokorvarna tillsammans med gräslöken och senapsdippen.