Skip to main content

Sensational Hot Dog med saltgurka och rödlök

  • 2

  • 15 - 25 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Sesamfrö, Senap, Gluten

Ingredienser

  • 100 g surkål
  • 2 st saltgurkor
  • 1 st rödlök
  • 2 st isbergssalladsblad
  • 2 st Hälsans Kök Sensational Sausage
  • 2 st baguettebitar (eller annat valfritt bröd)
  • senap
  1. Om det önskas kan surkålen tillagas i ungefär 15 minuter för att få en mjukare konsistens. Annars går det lika bra att äta den rå, för att få en god och krispig smakupplevelse.

  2. Skär löken i halva ringar och stek under omrörning, tillsammans med lite olja, tills allt har fått en fin gyllene färg. Skär saltgurkan och skölj isbergssalladen.

  3. Värm först upp grillpannan, eller ugnen, och tillaga sedan korvarna i ungefär 8 minuter tills de har fått en gyllene färg och är genomstekta.

  4. Halvera bagetterna och grilla, i grillpanna eller på grillen, med insidan nedåt. Bred brödhalvorna med ett lager senap och lägg sedan på isbergssalladen.

  5. Fördela surkålen och de varma, grillade korvarna ovanpå salladsbladen. Garnera med den stekta rödlöken och den skurna saltgurkan.

 

Det här är den perfekta sommarlunchen!