Skip to main content

Röd linssoppa med veganska bullar

  • 4

  • 40 - 50 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 1 paket Hälsans Kök Bullar
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 morötter, i tärningar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 0.25 tsk chiliflingor
  • 1 msk sojasås
  • 300 g röda linser
  • 400 g hackade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • Havssalt och peppar efter smak
  1. Skölj och hacka morötter, lök och vitlök
  2. Värm olivoljan i en lämpligt stor kastrull och tillsätt lök, morot och vitlök. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt därefter alla kryddor, sojasås och röda linser.
  3. Stek i ytterligare 1 minut och tillsätt sedan hackade tomater och buljong. Sänk värmen och låt den småputtra i ca 20-30 min.
  4. Medan soppan kokar, stek bullarna enligt anvisning på förpackningen
  5. Servera soppan med bullar, yoghurt, hackad koriander och pressa över lite citron.

Till severing

Naturell yogurt
Handfull koriander, grovhackat
1 citron