Skip to main content

Pumpa ‘tajine’ bowl med Veggie Bakes

  • 2

  • 20 - 25 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Sesamfrö, Gluten

Ingredienser

  • 1 paket Veggie Bakes 'Moroccan' från Hälsans Kök
  • 0.25 Hokkaido pumpa (eller annan valfri pumpa)
  • 1 rödlök
  • 1 liten zucchini
  • 1 ‘raz el hanout’ (marockansk kryddmix)
  • 4 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 st fikon
  • 4 msk klassisk hummus från Hälsans Kök
  • 100 g babyspenat
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk rostade mandlar
  • färsk koriander eller mynta till garnering
  • citronjuice
  • Salt och peppar

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 200 °C. Skär pumpan (behöver ej skalas), zucchinin och löken i ½ cm stora skivor.

2. Lägg grönsakerna och Veggie Bakes på en ugnsplåt eller i en stor ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med 'raz el hanout', salt och peppar.

3. Rosta allt i ugnen i ca 12 minuter.

4. Halvera fikonen. Sätt in tomaterna och fikonen i ugnen de sista 5 minuterna.

5. Skeda en generös klick hummus i skålarna och lägg upp spenaten. Ringa över lite olivolja och citron.

6. Lägg de ugnsrostade grönsakerna, fikonen och Veggie Bakes ovanpå spenaten.

7. Strö oregano, sesamfrön och mandlar över hummusen. Garnera med färsk koriander eller mynta. 

 

Kocken tipsar: Väldigt gott tillsammans med en yoghurtdressing.