Skip to main content

Paté med lingon och rödvinbärsgelé

  • 1 liter

  • 50 - 60 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 500 g Hälsans Kök Incredible Mince
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 tsk grönpeppar i lag, finhackad
  • 1 tsk mortlad rosépeppar
  • 1 msk flytande grönsaksfond
  • 1 dl frysta lingon
  • Salt
  • vitpeppar
  • 2 dl rödvinbärsgelé
  • Cornichons till servering

Paté är något som många veganer och vegetarianer saknar på julbordet. Här är en paté med smak av grönpeppar och rosépeppar som sedan täcks med ett juligt rött täcke vinbärsgelé. Inte bara gott på julbordet utan även gott på mackan.

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.


2. Finhacka champinjonerna. Enklast är att göra det i en matberedare. Fräs sedan champinjoner och gul lök i rapsoljan tills allt har mjuknat och champinjonerna släppt sin vätska.


3. Skrapa ner champinjoner och lök i en skål och blanda ner övriga ingredienser. Blanda väl, här är det händerna som är det bästa redskapet. 


4. Tryck ner ett ark bakplåtspapper i en bakform, 1 liter. Låt pappret sticka upp på sidorna så kan du enkelt lufta upp patén sen.


5. Pressa ner färssmeten och jämna till bäst du kan. Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna något.


6. Smält rödvinbärsgelén i en kastrull. Häll över patén och låt svalna helt i kylskåpet.


7. Skär patén i skivor och dekorera med cornichons.