Skip to main content

Lönnsirapsglaserade vegokorvar

  • 4

  • 70 - 80 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Senap, Gluten

Ingredienser

  • 600 g Hälsans kök Vegokorv
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 msk lönnsirap
  • 2 msk ljus sojasås
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk grovmalen senap
  • 2 msk apelsinsaft, färskpressad

Det här är som veganska glaserade revbensspjäll fast med vegokorvar istället. Ett kul sätt att servera korv på som dessutom smakar väldigt juligt.

 

Gör så här:

1. Dela vegokorvarna på längden. Lägg ner i en ugnsform.


2. Blanda ihop resterande ingredienser och låt koka upp. Rör om så att sockret löser upp sig helt.


3. Häll glazen över vegokorvarna och se till så att alla sidor täcks. Låt marinera i minst 30 minuter, helst längre.


4. Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsstek korvarna i 20-30 minuter tills de har fått fint med färg. Vänd på dem efter halva tiden.