Skip to main content

Korvar med vild smak

  • 4

  • 25 - 30 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Senap, Gluten

Ingredienser

  • 600 g Hälsans kök Vegokorv
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 äpple, tärnat
  • 4 katrinplommon, tärnade
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk flytande svampfond eller grönsaksfond
  • 1 msk ljus sojasås
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 apelsin, skalet
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl lingon, till servering

Istället för bara klassiska stekta ”prinskorvar” på julbordet så kommer här ett nytt och mer smakrikt sätt att servera vegokorven på. Den är inspirerad av en rad olika vilträtter, med mustig smak från rödvin och kryddor.

 

Gör så här:

1. Skär korvarna i bitar. Stek korvbitarna i hälften av oljan tills de har fått fint med färg. Lägg över på en tallrik så länge.


2. Stek nu gul lök, äpple och katrinplommon i resterande olja. Även det här ska få fint med färg.


3. Häll ner rödvin, vatten, fond, sojasås, kanelstång, timjan och apelsinskal. Koka upp och låt sjuda i några minuter så att vätskan reduceras något.


4. Smaka av skyn med salt och peppar. Avsluta med att vända ner de stekta korvarna.