Skip to main content

Julig korv med rödkål

  • 4

  • 20 - 35 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 600 g Hälsans kök Vegokorv
  • 1000 g rödkål, fint strimlad
  • 2 st röda äpplen, tärnade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl äppelcider
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 lagerblad
  • 1 apelsin, skalet
  • salt och peppar

Rödkål är ju en klassiker på julbordet och här får den sällskap av Hälsans Köks vegokorvar. 

1. Fräs rödkål och äpple i rapsoljan tills allt har fått fint med färg. Har du inte en stor kastrull kan du steka allt i omgångar. 
2. Häll på äppelcider, äppelcidervinäger, lagerblad, apelsinskal, salt och peppar. Enklast är förresten att skala apelsinskalet med en grönsaksskalare. Låt allt puttra på under lock i 15 minuter eller tills kålen har mjuknat men fortfarande är lite krispigt.
3. Skär korven i bitar och stek gyllene i lite olja. Vänd ner i rödkålen och servera.