Skip to main content

Incredible grön vegansk lasagne med ruccolapesto

  • 4

  • 70 - 75 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 1 paket Hälsans Kök Incredible Mince (400g)
  • 1 lök
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 burkar krossade tomater (400 g vardera)
  • 400 ml vegansk mjölk, t.ex. havremjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 paket gröna lasagneplattor
  • 400 g spenat
  • 4 msk ruccolapesto (se recept nedan)
  • 1 zucchini
  • Salt, peppar and muskot
  • Färsk basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • 150 g riven vegansk ost (för en 2 l ugnsform)

1.    Sätt ugnen på 180 ºC.
2.    Hacka löken fint och stek i lite olja. Addera Hälsans Kök Incredible Mince och stek tills den fått färg. Krydda med oregano och tillsätt de krossade tomaterna. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
3.    Blanda potatismjöl och mjölk i en kastrull på medelvärme. Fortsätt röra tills det blivit en slät sås. Krydda med salt, peppar och muskot. 
4.    Skär zucchinin på längden och grilla skivorna i en grillpanna. Stek spenaten i olja på hög värme tills den krympt. Låt rinna av och svalna. Krama ur all vätska och krydda något med salt och peppar.
5.    Fyll ugnsformen med en lager av färs- och tomatsåsen. Lägg över ett lager med lasagneplattorna. Tillsätt ett lager av béchamelsåsen och därefter ett lager ruccolapesto ovanpå. Lägg på zucchiniskivorna.
6.    Lägg på ett nytt lager färs- och tomatsås, lasagneplattor, béchamelsås och ruccolapesto. Täck över med spenat och mer av färs- och tomatsåsen. Avsluta med lasagneplattor, béchamelsås, pesto samt riven ost på toppen.
7.    Grädda lasagnen i ca 40 minuter i ugnen tills den fått en gyllenbrun och krispig yta. Garnera med färsk basilika och pinjenötter.

 
Ruccolapesto:  

75 g ruccola 
4 - 6 msk olivolja 
1 vitlöksklyfta 
salt och peppar  
 
Mixa ruccola, vitlök och olivolja i en matberedare eller med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.