Skip to main content

Hälsans Kök Incredible Mince tacos med guacamole

  • 4

  • 30 - 35 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 1 paket Hälsans Kök Incredible Mince (400g)
  • 150 g körsbärstomater
  • 250 g färdigkokta kidneybönor (burk)
  • 140 g majskorn (burk)
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 paket tacoskal (12 stycken)
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 burk tomatsalsa
  • 125 ml crème fraiche eller gräddfil

1.    Dela körsbärstomaterna i fyra bitar. Häll av kidneybönorna och majskornen och lägg tillsammans i en skål. Skär salladen i tunna skivor. 
2.    Grovhacka några kvistar koriander och addera till bön- och majsröran. 
3.    Värm olja i en stekpanna och stek färsen under omrörning. Tillsätt tacokryddmixen under stekning. Addera de skurna körsbärstomaterna och bön- och majsröran i slutet och värm i några minuter. 
4.    Fyll tacoskalen med isbergssallad. Toppa med röran av färs, bönor och majs.
5.    Servera tacon med guacamole, salsa och crème fraiche. 

 

Guacamole:
2 avokador
1 tomat
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
2 lime

Halvera avokadorna och ta bort kärnorna. Ta bort skalet och mosa  avokadoköttet med en gaffel. Tärna tomaten. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda avokado, tomattärningar och vitlök. Krydda med salt, peppar och rikligt med limejuice.