Skip to main content

Grillade filéer med ugnsrostade rotfrukter

  • 4

  • 50 - 60 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 4 Hälsans Kök Grillade filéer
  • 2 Palsternackor
  • 2 Rödbetor
  • 3 Morötter
  • 2 Polkabetor
  • 2 Gulbetor
  • 0.5 Kålrot
  • 1 Grillade filéer med ugnsrostade rotfrukter > Ingredients (previous revision)
  • 1 Lime
  • Ett knippe timjan
  • 3 Matskedar olivolja
  • salt
  • peppar
  • 3 dl Soja crème fraiche
  • 1 Hackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk Currypulver
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 0.5 tsk Gurkmeja
  1. Sätt ugnen på 200 grader och börja med att tvätta, skölja och skala grönsakerna.
  2. Dela rotfrukterna i lika stora bitar och lägg i en ugnsform. Häll över olja och blanda rotfrukterna väl, tillsätt sedan timjankvistar och pressa över lime. Krydda med salt och peppar och placera sedan ugnsformen i ugnen i ca. 40-50 minuter tills grönsakerna är mjuka. Vänd även rotfrukterna under tiden de är i ugnen.
  3. Currydip: Blanda ihop soja-crème fraiche, vitlök, currypulver, paprikapulver, gurkmeja och peppar efter smak i en bunke. Lägg den färdiga dippen i kylskåpet.
  4. Stek de Grillade filéerna enligt anvisning på paketet och servera sedan med rotfrukterna och currydippen.