Skip to main content

Färsfyllda tomater i olika färger

  • 4

  • 45 - 60 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 500 g Hälsans Kök Incredible Mince
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hasselnötter, finhackade
  • 0.5 dl finhackad färsk salvia
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 ml mald kanel
  • 1 ml mald kardemumma
  • riven muskotnöt
  • salt
  • svartpeppar
  • 8-10 tomater, gärna i olika färger
  • olivolja att pensla med

I våra färsfyllda tomater samsas juliga smaker som kanel, kardemumma och apelsin. 

 

Gör så här:

1. Lägg ner Incredible Mince i en skål. 


2. Fräs den gula löken i olivoljan tills den mjuknar och får lätt med färg.


3. Rör ner tomatpurén och låt fräsa med i en minut. Blanda sedan ner ströbröd, hasselnötter,  salvia, apelsinskal, kanel, kardemumma, muskotnöt, salt och peppar.


4. Häll ner allt i skålen med färs och blanda väl. 


5. Skär av toppen på tomaterna, den del där fästet sitter. Gröp sedan ur fruktköttet med en sked.


6. Fyll tomaterna med färsblandningen och lägg på ”locket”. 


7. Pensla tomaterna med olja och gratinera sedan i 200 grader i 30 minuter eller tills de har fått fint med färg.