Skip to main content

Bowl med Incredible Burgers

  • 2

  • 40 - 45 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Sesamfrö, Gluten

Ingredienser

  • 1 paket Hälsans Kök Incredible Burger
  • 2 sötpotatisar
  • en näve ruccolasallad
  • 100 g späda spenatblad
  • salt, peppar och fänkålsfrön
  • olivolja att steka i
  • 200 g (frysta) bondbönor (eller frysta gröna ärtor)
  • 0.25 rödkålshuvud, litet
  • 100 g quinoa
  • 1 burk kikärtor (200 g avrunnen vikt)
  • 1 msk "ras-el-hanout" (eller en annan blandning med kryddor som spiskummin, gurkmeja, ingefära...)
  • 100 g tomater
  • 2 msk Hummus
  • svarta sesamfrön
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 1 citron

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 200°C. Lägg den skalade och klyftade sötpotatisen på en bakplåt, droppa över olivolja och krydda med salt, peppar och finmalda fänkålsfrön. Ställ i ugn i ca 15 minuter.

2. Blanchera bondbönorna i 1 minut. Skölj dem under kallt vatten och nyp av det ljusgröna skinnet genom att klämma ut bönorna.

3. Riv rödkålen i tunna strimlor och krydda med salt, peppar och citronsaft.

4. Skölj quinoan och koka den i 200 ml vatten tills vattnet absorberats.

5. Fräs kikärtorna i lite olja i ca 4 minuter. Tillsätt ras-el-hanout och stek vidare lite.

6. Stek Hälsans Köks Incredible Burgers enligt förpackningens anvisningar.

7. Halvera tomaterna. Fördela quinoan och salladen i serveringsskålarna. Tillsätt sötpotatis, rödkål, kikärtor, bondbönor och en stor sked hummus. Skär burgarna i strimlor och lägg dem överst. Garnera med sesam, granatäppelkärnor och citron.