Skip to main content

Asiatisk taco med hoisinglaserade Pulled Beans

  • 4

  • 35 - 45 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Sesamfrö, Senap

Ingredienser

  • 230 g Hälsans Kök Pulled Beans
  • 4 msk hoisinsås
  • 1 st gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk chiliflingor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 msk kikärtsspad
  • 2.5 dl rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk färsk citronjuice
  • 2 msk Sriracha-sås
  • 8 st minitortilla
  • 2 st morötter, skurna i strimlor
  • 1 st salladslök
  • 1 st kruka koriander

Sesammarinerad gurka:

  1. Hyvla eller skiva gurka tunt. Blanda övriga ingredienser i en skål och lägg i gurkan. Låt stå i cirka 30 minuter. Häll av vätskan när gurkan har fått önskad smak.

 

Vegansk majonnäs:

  1. Blanda kikärtsspad, dijonsenap och citronjuice i en väl rengjord bunke.
  2. Häll rapsolja försiktigt i en tunn stråle under tiden du mixar intensivt med en stavmixer, eller elvisp, tills majonnäsen har blivit tjock och krämig.
  3. Smaka av med salt och sriracha-sås. Mixa upp igen tills majonnäsen har önskad konsistens.

 

Hoisinglaserade Pulled Beans:

  1. Lägg Pulled Beans i en kastrull och ha i hoisinsåsen. Värm försiktigt på medelvärme och smaka av med salt och ev mer hoisinsås.

 

Ställ fram alla tillbehör och låt alla runt bordet montera sin egen taco.