Skip to main content

Vegansk Incredible Burger med portobellosvamp

  • 2

  • 30 - 35 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 1 paket Hälsans Kök Incredible Burger
  • 100 g späda spenatblad
  • 1 stor morot
  • 4 stora portobellosvampar
  • solrosolja
  • 1 avokado
  • 1 lime
  • 4 msk vegansk (soja-)yoghurt
  • 0.5 gurka
  • 2 kvistar mynta
  • 1 paket alfalfagroddar
  • 2 grillade paprikor (färdigköpta)
  • sesamfrön (valfritt)
  • salt och peppar

Gör så här:

1. Skala och skiva moroten tunt. Stek skivorna gyllenbruna i rikligt med olja i en stekpanna (eller i en fritös på 170°C). Låt dra på hushållspapper. 

2. Strimla de grillade paprikorna och klapptorka med hushållspapper. Skiva den skalade och urkärnade avokadon och droppa med limesaft.

3. Riv gurkan fint och pressa ut överflödigt vatten. Blanda gurkan med yoghurt och hackad mynta.

4. Skär av fötterna och skrapa ut lamellerna ur svamparna. Stek svampen på båda sidor i lite olja på medelvärme i ca 5 minuter. 

5. Stek båda Incredible Burgers enligt förpackningens anvisning.

6. Lägg paprikastrimlorna och avokadon på två uppochnedvända svamphattar. Lägg på spenatblad, alfalfa och burgarna. Skeda över yoghurtröran och garnera med stekt morot. Lägg på en portobellohatt som lock och strö över sesamfrön.