Skip to main content

Ingefärsmarinerad vegetarisk filé med nudelsallad

  • 4

  • 20 - 30 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Sesamfrö, Gluten

Ingredienser

  • 4 st Hälsans kök grillade filéer
  • 100 g glasnudlar
  • 4 salladslökar
  • 4 gulbetor
  • 10 rädisor
  • Ingefärsmarinad:
  • 4 tsk riven ingefära
  • 2 tsk riven vitlök
  • 0.75 dl ljus soja
  • saften av en ½ lime
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk agave eller lönnsirap

Nudelsallad

1. Skär salladslöken i bitar.

2. Koka nudlarna och lägg ner salladslöken på slutet. Spola nudlarna och löken i kallt vatten.

3. Skär eller hyvla gulbetorna och rädisorna fint. 

 

Vegetariska filéer

1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Stek filéerna och pensla sedan med marinaden.

Använd den överblivna marinaden som dressing till nudelsalladen. Servera och toppa med färsk koriander och sesamfrön.