Skip to main content

Ciabatta med falafel och grillad zuchinni

  • 4

  • 15 - 20 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 12 Hälsans kök Falafel
  • 4 små ciabatta eller focaccia bröd
  • 1 zuchinni
  • 30 gram soltorkade tomater i olja, finhackade (behåll oljan)
  • 120 ml Grekisk yoghurt
  • 6 basilika blad
  • 4 bladsallad or baby spenat
  • Extra: ostskiva
  1. Dela brödet på hälften och värm det i ugnen.
  2. Under tiden som brödet värms stek spenat falafeln enligt instruktionerna på förpackningen.
  3. Skiva zuchinnin i tunna remsor, förslagsvis med hjälp av en osthyvel. Ta bort fröna från zuchinnin.
  4. Pensla på olja från de soltorkade tomaterna på zucinin och grilla.
  5. Mixa yoghurten med tomaterna och basilikan.
  6. Lägg en bit stekt zuchini, lite bladsallad eller baby spenat, falafel och tomat och basilika såsen i bröden. Servera och njut!