Skip to main content

Bowl med rostade rotfrukter, pulled beans och citrusveganaise

  • 4

  • 30 - 40 Min

  • 0 kcal

Innehåller: Gluten

Ingredienser

  • 200 g Hälsans Kök Pulled Beans
  • 1 dl rött ris
  • 1 dl mathavre
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 gulbetor
  • Citrusveganaise:
  • 0.5 dl kikärtsspad
  • ca 1 dl matolja
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronjuice
  • skalet av ½ citron
  • salt
  • Serveras med t ex:
  • avokado
  • sockerärtor
  • groddar

1. Sätt ugnen på 200° grader.

2. Koka riset och mathavren med en halv buljongtärning i varje kastrull.

3. Skala och skär rotfrukterna och rosta i ugnen.

4. Häll kikärtsspadet och vitlöken i en mixerkanna. Mixa och häll ner oljan lite i taget tills det blivit en lagom tjock majonnäs.

5. Blanda ner citronjuicen och riv ner skalet i veganaisen, smaka av med salt.

6. Blanda det kokta riset och mathavren och lägg i en skål.

7. Stek pulled beans och servera på risblandningen tillsammans med rotfrukterna, citrusveganaisen och andra favoritgrönsaker.