One-Pan Pearl Couscous med gulasch

One-Pan Pearl Couscous 'gulasch'

3 portioner
30 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök plant-based balls
200 g perlecouscous
2 röda och 1 grön paprika
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
700 ml grönsaksbuljong
2 burkar hackade tomater (ca 400 gram styck)
en skvätt (vegansk) kräm
2 tsk rökt paprika
ett litet knippe persilja (till garnering)
olja för stekning
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Skär löken i halva ringar och hacka vitlöken. Skär paprikan i strimlor. Stek det hela i en panna ca 10 minuter i rikligt med olja, strö över paprikapulvret och stek försiktigt ytterligare några minuter.

2.

Tillsätt couscous och buljong och låt koka upp. Låt det puttra i ca 8 minuter tills couscousen precis har kokat in.

3.

Vik i bollarna och tillsätt de hackade tomaterna. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter tills bollarna är helt varma.

4.

Krydda med (ev.) salt och peppar. Rör en skvätt grädde genom gulaschen och strö över grovhackad persilja.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
559.2 kilokalorier
fetter
16.5 gram
Protein
32.5 gram