0f4ad4dc034e39264da6579eeff767ce_Grillade_fileer_sommarsallad.jpg

VEGETARISKA MARINERADE FILÉER MED QUINOA OCH GRÖN ÄRTHUMMUS

4 portioner

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Ovo-vegetarian Grilled Fillets (4st filéer)
4 port Quinoa
250 g gröna ärtor (frysta)
1 paket fetaost (150g)
1 knippe färsk sparris
1 påse bladspenat (200g)
3 msk soja
2 msk honung
1 halvt granatäpple
olivolja (till stekning och marinad)
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
citron efter smak
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1. Koka quinoan med buljong och defrosta ärtorna

Ta fram de gröna ärtorna ur frysen och låt dem tina. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, ha gärna i buljong i vattnet.

2. Blanda ihop marinaden och grilla/stek filéerna

Blanda ihop en marinad på soja, honung och olivolja. Pensla filéerna med marinaden och lägg dom på grillen eller i stekpannan. Grilla/stek även sparrisen.

3. Mixa ihop ärthummusen

För ärthummusen: Mixa ärtorna, citron, vitlök, lite olja samt salt och peppar med en stavmixer.

4. Hacka salladen och lägg ihop allt på ett fat för servering!

Gör en sallad med quinoan, sparrisen och bladspenat. Smula över fetaosten. Skär den grillade filéen i tunna skivor och lägg upp tillsammans med sallladen. Toppa med granatäppelkärnor. Servera tillsammans med ärthummusen!

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
41.3 gram
Energi
439.9 kilokalorier
fetter
14.9 gram
Protein
29.3 gram