d3b23376acbe5e9881e87730e90d6046_180104_Schnitzel_with_baked_baby_potatoes_with_tomato_salad_and_avocado_dressing.jpg

VEGETARISK SCHNITZEL MED BAKAD POTATIS, TOMATSALLAD OCH AVOKADO-DRESSING

4 portioner
20 MIN
Lätt

Ingredienser

4st Hälsans Kök Ovo-Vegetarian Schnitzel (3st Schnitzel i ett paket)
500g färskpotatis
150 g machesallad
400g körsbärstomater
1 avokado
1 citron
2st vårlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja extra jungfru
2 msk majonnäs
1 tsk senap
Valfritt: 1 tsk honung
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1. 1.

Koka de skalade potatisarna al dente och häll ut vattnet. Halvera potatisen. Värm oljan i en stekpanna och stek potatisen gyllenbrun. Tillsätt skivad vitlök i sista minuten.

2. 2.

Förbered Hälsans Kök Schnizel enligt instruktionerna på förpackningen.

3. 3.

Skölj och torka machesalladen, skär tomaterna i fjärdedelar, skiva vårlöken. Halvera avokadon. Skär halva advokadon i tärningar .

4. 4.

Dressingen: Mixa med en stavmixer den andra halvan av avokadon, saften av 1/2 citron, 2 msk olivolja, 2 msk majonnäs, 1 tsk senap och eventuellt honung efter smak.

5.

Fördela sallad, tomater och avokadotärningarna över fyra tallrikar, garnera med vårlök och ringla över med dressingen. Skär den andra hälften av citronen i klyftor och servera med schnitzeln och stekta vitlökspotatisen.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
46.6 gram
Energi
459.7 kilokalorier
fetter
22.5 gram
Protein
18.9 gram