Mini Wellington med sensationell hamburgare

Vegansk mini "biff" Wellington

4 portioner
1 H. 5 MIN
Utmanande

Ingredienser

2 paket Hälsans Kök Sensational Burger
250 g kastanjsvamp
1 liten rotselleri
1 morot
125 ml (vegansk) grädde
1 msk ströbröd
100 ml vitt vin
4 kvistar plattbladig persilja
sesamfrön
salt-
peppar
4 skivor smakrik pajdeg + 2 skivor för att skära stjärnor
1 liten schalottenlök
20 g (veganskt) smör
250 g blandad svamp
1 matsked mjöl
200 ml grönsaksfond från 1/2 buljongtärning1
100 ml rött vin
400 g grön sparristips
citronskal (efter smak)
valfritt: 1 ägg (för att göra en äggtvätt)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Finhacka svampen med en matberedare, hacka löken och finhacka persilja och morot.

2.

Fräs lök och morot i en stekpanna med lite olja och tillsätt svampen. låt det koka en minut under omrörning, tillsätt vinet och låt blandningen reducera tills fukten nästan är borta.

3.

Tillsätt grädden i pannan och låt den reducera till en tjock, bredbar blandning. Rör ner persiljan och smaka av med salt, peppar och citronskal. Ta bort pannan och låt svalna. Skala rotsellerin och skär 4 skivor på ca 3 mm. Skär dem till samma storlek som 'burgaren', stek dem i lite olja i några minuter och låt dem svalna.

4.

Stek hamburgarna kort i lite olja på hög värme tills de fått lite färg. Ta av dem från pannan och låt dem svalna. Värm ugnen till 200 grader och låt degskivorna tina.

5.

Kavla ut pajdegsskivorna en i taget till ungefär hälften så stor som originalskivan. Lägg en skiva rotselleri i mitten, strö över rivjärn och lägg en hamburgare ovanpå.

6.

Bred ut ett lager 'duxelle' (svampblandning) på burgaren. Pensla kanterna på degen med lite vatten och vik ändarna mot varandra över fyllningen. Pressa ihop sömmarna och lägg paketet på bakplåtspapper på en plåt. Skär stjärnor från de 2 extra degskivorna.

7.

Pensla alla paket och stjärnor med ett uppvispat ägg eller lite vatten och strö över sesamfrön. Grädda dem i ca 10 minuter på en plåt med bakplåtspapper tills de är gyllenbruna.

8.

Till såsen: stek en finhackad schalottenlök i smöret tills den är genomskinlig och tillsätt svampen (grovhackad). Rör ner mjölet och låt det koka en stund. Jämna till med rödvinet och låt det koka en stund. Tillsätt buljong, låt koka upp och låt sjuda i några minuter. Skär 1 cm från botten av sparrisen och koka dem knapriga (ca 4 minuter). Låt rinna av och smaka av med salt och peppar. Servera brunnarna med såsen, sparrisen och stjärnorna.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving