362dabb577db5237ac35fbe7327da7e1_180124_Simply_Mince_-Superveg_Bolognaise.jpg

VEGANSK SPAGHETTI BOLOGNESE

Serving 6 portioner
Varaktighet 45 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Lätt

Ingredienser

600g Hälsans Kök Vegan Sojafärs
2 stora morötter
200 g champinjoner
800 g tomater
1 selleri
1 stor lök
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
50 g riven italiensk ost eller veganskt alternativ
2 tsk jästextrakt
basilika (färsk)
2 msk olivolja
Nymalen svartpeppar
Liten nypa muskot
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

VEGANSK SPAGHETTI BOLOGNESE

En riktig klassiker som älskas av alla! Det här är en version med vår Plant-based mince som tillsammans med champinjoner, morötter och tomater skapar en mustig sås

TILLAGNING

1. Stek grönsakerna med tomaterna och låt koka ihop tills allt har tjocknat

Finhacka lök, morötter, selleri, vitlök och skiva svampen. Värm upp oljan i stekpannan och stek lök, morot, selleri, vitlök och svamp i 5-10 minuter tills den är mjuk. Dela tomaten i små delar och lägg den 1 stekpannan tillsammans med resterande ingredienser (utom sojafärsen, osten och basilikan) och koka i 15-20 minuter tills såsen har tjocknat.

2. Koka pastan

Lägg pastan i en stor kastrull med kokande vatten, följ instruktionerna på paketet. Häll av vattnet av pastan när pastan är klar, men spara 3-4 matskedar av pastavattnet.

3. Rör ner plant-based mince i grönsakssåsen

Rör ner färsen i tomatsåsen så att den blir genomvarm, tillsätt lite av pastavattnet om såsen blir för tjock.

4. Redo för servering!

Servera vegansk spaghetti bolognese toppad med (vagansk) ost och färsk basilika.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
22.9 gram
Energi
308.6 kilokalorier
fetter
8.1 gram
Protein
26.6 gram