8ee597669ef46e5532705635f0097659_180104_Nuggets_with_roasted_sweet_potato_and_a_meal_salad_with_peanut_dressing.jpg

VEGANSK NUGGET SALLAD MED ROSTAD SÖTPOTATIS, JORDNÖTTER OCH CHILIDRESSING

2 portioner
30 MIN
Lätt

Ingredienser

ca 1/2 paket Hälsans Kök Veganska Nuggets (150-200g)
150 g blandad sallad
3 tomater
1 gurka
1 röd chili (finhackad)
1 vitlöksklyfta
3 msk (40 g) rostade jordnötter
4 msk vinäger
5 msk olivolja
1-2 st Sötpotatisar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1. 1.

Sätt ugnen på 200 ° C.

2. 2.

Skär sötpotatisen i klyftor och lägg klyftorna på ett plåt. Salta och peppra klyftorna samt ringla över lite olivolja (2 msk) . Sätt in plåten med sötpotatisklyftorna i ugen och tillaga i ca 25 minuter eller tills de är mjuka och har fått lite färg.

3. 3.

För dressingen:
Rör samman 2 msk olja tillsammans med vinäger, finhackad chli och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

4. 4.

Hacka jordnötterna grovt. Rosta jordnötterna på en torr stekpanna tills dom fått lite färg.

5. 5.

Fördela salladen på två tallrikar. Skiva tomaten och strimla gurkan i långa strimlor. Fördela tomatskivorna och gurkstrimlorna på tallrikarna tillsammans med potatisklyftorna.

6. 6.

Tillaga Hälsans Kök Nuggets engligt instruktionerna på förpackningen (stekpanna eller ugn). Fördela sedan nuggets och de rostade jordnötterna över salladerna och ringla över dressingen.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
43.4 gram
Energi
922.4 kilokalorier
fetter
47.4 gram
Protein
31.9 gram