Värm ugnen till 180℃. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och värm försiktigt upp kidneybönorna.
Ingredienser
Vegansk fredags Fakeaway burrito
TILLAGNING
Skala och finhacka vitlöken. Plocka örterna grovt, skär jalapeño i skivor och salladen i tunna strimlor.
Fräs vitlöken i 1 minut tills den är mjuk i lite olja, tillsätt tomatpurén och fräs en stund. Tillsätt det kokta riset och stek i några minuter tills riset fått helt färg.
Stek Hälsans kök Sojafärs i en stekpanna och tillsätt den mexikanska kryddblandningen.
Värm tortillorna växelvis i ugnen (eller en het stekpanna). Bred ut tortillorna med gräddfil, men lämna 3 cm från tortillans kant. Bred på toppen (ovanför mitten) en 7 cm bred 'bana' av guacamole, med ett lager Pico de Gallo ovanpå.
Fördela lite sallad, ett lager ris, lite bönor och ett tjockare lager "köttfärs" ovanpå. Lämna 3 cm fritt på sidorna. Strö till sist ut grovplockad koriander och jalapeñopepparskivor ovanpå.
Vik in sidorna över fyllningen och rulla ihop tortillorna. Rulla dem i papper och skär burriton på mitten. Servera med eventuell överbliven guacamole och pico de gallo. Njut av din speciella Fakeaway Burrito!
