Förvärm ugnen till 200 ºC. Skala och skär upp sötpotatisen i klyftor och lägg på en bakplåt, droppa olivolja över, krydda med salt, peppar, fänkålsfrön och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca. 15 minuter.
Ingredienser
SENSATIONAL BURGER BOWL
TILLAGNING
Koka upp sockerärtor i 1 minut. Skölj dem under kallt vatten och låt de torka (öppna sockerärtorna och ta ut de gröna bönorna). Strimla den röda kålen i tunna remsor och krydda med salt, peppar och citronsaft.
Skölj quinoa och koka den i 200 ml vatten tills vattnet försvinner.
Stek kikärterna i lite olja i cirka 4 minuter. Tillsätt kryddblandningen och stek en stund till.
Stek Hälsans Kök Sensational Burgers i en stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen.
Halvera tomaterna. Lägg upp quinoa och salladen i skålarna. Därefter lägg i sötpotatis, rödkål, kikärter, sockerärtor och en stor sked hummus. Skär hamburgarna i remsor och lägg dem ovanpå. Toppa med sesam, granatäpplekärnor och någon klyfta citron.