Mexikansk tacos med veganska nuggets

Mexikansk tacos med veganska nuggets

4 portioner
20 MIN
Lätt

Ingredienser

2 paket Hälsans Kök plant-based nuggets
8 mexikanska tacoskal
1 burk mexikansk chunky salsa (ca 250 g)
1 liten burk kidneybönor (ca 200 g)
1 liten burk majs (ca 125 g)
75 g blandad sallad
1 röd paprika
2 stora avokado
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 lime
2 msk vegansk majonnäs
2 msk vegansk yoghurt
1 till 2 matskedar mexikansk taco kryddblandning
ett litet knippe koriander
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Halvera avokadon, ta bort kärnan, skala köttet (eller skrapa ur det med en sked) och mosa. Skär tomaten (utan frön) i små tärningar, hacka vitlöken fint och släng igenom den. Smaka av rikligt med limesaft och lite salt och peppar.

2.

Blanda de avrunna kidneybönorna, majs och paprika till tärningar till en sallad. Tillsätt lite limejuice efter smak och tillsätt eventuellt lite salt och peppar. Vik ihop tacoskalen i en djup skål för enkel fyllning.

3.

Blanda tacokryddorna med majonnäs och yoghurt. Lägg lite sallad i skalen och lägg lite salsa ovanpå. Grädda nuggets enligt anvisningarna på förpackningen tills de är gyllenbruna och knapriga.

4.

Fyll varje taco med 2 nuggets och ringla lite extra salsa och tacosås ovanpå. Garnera med färsk koriander. Servera kidneybönsalladen och guacamole bredvid.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
772.9 kilokalorier
Protein
29.7 gram
kolhydrater
69.9 gram
fetter
24.4 gram