Mexikansk tacos med veganska nuggets

Mexikansk tacos med veganska nuggets

Serving 4 portioner
Varaktighet 20 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Lätt

Ingredienser

2 paket Hälsans Kök plant-based nuggets
8 mexikanska tacoskal
1 burk mexikansk chunky salsa (ca 250 g)
1 liten burk kidneybönor (ca 200 g)
1 liten burk majs (ca 125 g)
75 g blandad sallad
1 röd paprika
2 stora avokado
1 tomat
1 vitlöksklyfta
1 lime
2 msk vegansk majonnäs
2 msk vegansk yoghurt
1 till 2 matskedar mexikansk taco kryddblandning
ett litet knippe koriander
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Mexikansk tacos med veganska nuggets

Letar du efter en enkel familjemåltid? Prova då dessa mexikanska tacos med Hälsans Kök Vegan Nuggets, serverad med kidneybönsallad och guacamole.

TILLAGNING

1.

Halvera avokadon, ta bort kärnan, skala köttet (eller skrapa ur det med en sked) och mosa. Skär tomaten (utan frön) i små tärningar, hacka vitlöken fint och släng igenom den. Smaka av rikligt med limesaft och lite salt och peppar.

2.

Blanda de avrunna kidneybönorna, majs och paprika till tärningar till en sallad. Tillsätt lite limejuice efter smak och tillsätt eventuellt lite salt och peppar. Vik ihop tacoskalen i en djup skål för enkel fyllning.

3.

Blanda tacokryddorna med majonnäs och yoghurt. Lägg lite sallad i skalen och lägg lite salsa ovanpå. Grädda nuggets enligt anvisningarna på förpackningen tills de är gyllenbruna och knapriga.

4.

Fyll varje taco med 2 nuggets och ringla lite extra salsa och tacosås ovanpå. Garnera med färsk koriander. Servera kidneybönsalladen och guacamole bredvid.

chef_cooking

MATLAGNINGSTIPS

Rester av tacoskal och nuggets
Det här receptet ger totalt åtta tacos, vilket är två tacos per person, men du kommer med största sannolikhet ha några nuggets och skal kvar för att fylla två skal till!
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
69.9 gram
Energi
772.9 kilokalorier
fetter
24.4 gram
Protein
29.7 gram