Krämig svampsoppa med vegetariska bollar

Krämig svampsoppa med grönsaksbullar

2 portioner
20 MIN
Lätt

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök plant-based balls
250 till 300 g blandade svampar (som kantareller, kastanjsvampar, knappsvampar)
1 liten morot
1/4 fänkålslök
1 liten lök
1000 ml grönsaksfond (från 1 buljongtärning)
150 till 200 ml (vegansk) grädde
några timjankvistar (för dekoration)
olivolja för stekning
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

Skär morot, fänkål och lök i små bitar. Hacka svampen grovt. Fräs grönsaksblandningen i oljan tills löken är genomskinlig. Tillsätt de blandade svamparna och grädda dem.

Tillsätt buljong och låt soppan koka upp. Tillsätt grädden, rör om, låt koka upp igen. Tillsätt eventuellt lite salt.

Stek Hälsans Kök Växtbaserade bollar på alla sidor i lite olja tills de är ljusbruna och dela dem i soppskålar eller tallrikar.

Häll soppan med svamp på bollarna och garnera med timjan.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
565.3 kilokalorier
Protein
41 gram
fetter
30.4 gram