Nudelsallad med vegansk schnitzel

Vegan Crunchy Schnitzel Nudelsallad

2 portioner
20 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Schnitzel
150 g valfria nudlar
100 g kokt edamame
1 mango
1 avokado
1 röd paprika
1 rödlök
1/2 gurka
1 lime
solrosolja
4 msk Tamari-soja, eller annan lätt sojasås
2 matskedar sesamolja
1 cm färsk ingefära
några kvistar koriander
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj med kallt vatten. Skär mangohalvorna längs med gropen. Skär halvorna på längden i delar och skär bort köttet från skalet. Skär bitarna i skivor och sedan i strimlor. Skala och halvera löken och skär den sedan i tunna skivor.

2.

Skär gurkan med skal i skivor och sedan i strimlor. Halvera avokadon, ta bort kärnan, ta bort fruktköttet från skalet, skär i bitar och strö över limejuice.

3.

Blanda nudlar, mango, paprika, lök, gurka och avokado tillsammans. Blanda soja, sesamolja, ingefära, salt och peppar till dressingen och stek schnitzlarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är knapriga.

4.

Smaka av salladen med dressingen och servera resten separat. Fördela salladen på tallrikarna och skär schnitzlarna i strimlor. Lägg i schnitzeln i salladen och garnera med koriander.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
122.3 gram
Energi
1094 kilokalorier
fetter
50.5 gram
Protein
38.8 gram