stick bark

Poke bowl vegetarisk schnitzel

Serving 2 portioner
Varaktighet 55 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Lätt

Ingredienser

1 paket Hälsans Kök Schnitzel
½ aubergine
½ zucchini
1 stor tomat
1 avokado
1 msk sesamfrön
1 gurka
200 g brunt ris
4 matskedar granatäpplekärnor
Två nävar lammsallad
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Poke bowl vegetarisk schnitzel

Letar du efter ett nytt sätt att äta dina schnitzlar? Prova vår variant på en fräsch vegetarisk poke bowl. Smaklig måltid!

TILLAGNING

1. Värm ugnen

Värm ugnen till 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Koka riset

Koka det bruna riset enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Skär aubergin och zucchini

Skär aubergine och zucchini i tjocka skivor, gnid in med olivolja och bred ut på bakplåtspapper.

4. Baka grönsakerna i ugnen

Skär tomaten på mitten, gnid in med olivolja och lägg även den på bakplåten. Krydda grönsakerna med salt och peppar och ställ in dem i ugnen i 20 minuter.

5. Stek Schnitzlarna

Grädda schnitzlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

6. Lägg upp riset och grönsakerna i varsin skål

Dela riset mellan två skålar. Avsluta varje skål med en halv tomat, några skivor zucchini och aubergine, en halv avokado och lite sallad.

7. Strimla gurkan och lägg i skålarna

Använd en grönsaksskalare för att göra strimlor av gurkan och fördela mellan båda skålarna.

8. Färdigt att servera!

Garnera avokadon med lite sesamfrön och fördela granatäpplekärnorna över båda skålarna. Avsluta på slutet med den skivade schnitzeln.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
116.1 gram
Energi
867.4 kilokalorier
fetter
29.6 gram
Protein
33.1 gram