Kranssallad med falafel

VEGETARISK KRANSSALLAD MED FALAFEL

4 portioner
20 MIN
Lätt

Ingredienser

Hälsans Kök Falafel
100 g tvättad blandad sallad (t.ex. ekblad, ruccola, röd sallad, lammsallad, rödbetsblad och endive)
75 g granatäpplekärnor, eller ett halvt granatäpple
4 färska fikon
4 till 6 dejter
30 g pekannötter
2 msk torkade tranbär
1 liten rödlök
6 matskedar extra virgin olivolja
2 msk granatäppelsirap
1 till 2 matskedar balsamvinäger
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Skär dadlarna i bitar, fikonen i tärningar och hacka pekannötterna grovt. Förbered tranbären och granatäpplekärnorna.

2.

Gör dressingen: Hacka löken så fint som möjligt och blanda med olivolja, granatäppelsirap och balsamvinäger med en visp tills den är väl blandad. Tillsätt salt och peppar efter smak.

3.

Se till att salladen är torr genom att använda en salladssnurra (om du har tvättat den själv) och servera salladen som en krans på ett fint stort fat.

4.

Fördela dadlar, fikon, granatäpplekärnor, pekannötter och tranbär över kranssalladen.

5.

Strax före servering grädda falafelbollarna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är knapriga och fördela över salladen. Ringla över lite dressing och servera resten separat.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
51.2 gram
Energi
560.7 kilokalorier
fetter
32.6 gram
Protein
7.4 gram