Glaserade nuggets med ris och grönsaker

Glaserade nuggets med ris och grönsaker

4 portioner
30 MIN
Utmanande

Ingredienser

2 paket Hälsans Kök plant-based Nuggets
300 g vitt (basmatiris).
1 Shanghai bok choy
400 g bimi (sparrisbroccoli)
200 g sugar snaps
125 g böngroddar
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
150 ml vatten
1 cm färsk ingefära
1/4 röd paprika
solrosolja för stekning
2 vårlökar
4 matskedar sweet chilisås
5 matskedar lättsaltad sojasås
1 msk rostade sesamfrön
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Lägg kokosmjölk och vatten i en kastrull, låt koka upp och tillsätt riset. Rör om och koka i 15 minuter. Blanchera sugar snaps och bimi (halva på längden) i ca 2 minuter. Skär bok choy i bitar och vårlöken i 1 cm bitar.

2.

Ta bort de tunna rötterna från böngroddarna. Skala och hacka vitlöken och skala och riv ingefäran. Skär den röda paprikan i tunna ringar.

3.

Fräs sugar snaps, bimi och bok choy i lite olja och fräs vitlök, ingefära och röd paprika med. Tillsätt lite soja under stekning och smaka av med salt och peppar. Vänd till sist böngroddarna genom grönsakerna och håll det hela varmt. Blanda under tiden chilisåsen med sojasåsen.

4.

Baka dina nuggets enligt anvisningarna på förpackningen och släng dem genom såsblandningen medan de är varma. Servera rätten genom att lägga ris i en skål, lägga till grönsaker och nuggets och strö lite sesamfrön ovanpå.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
891.1 kilokalorier
Protein
34.5 gram
kolhydrater
88.9 gram
fetter
28.2 gram