Glaserade nuggets med ris och grönsaker

Glaserade nuggets med ris och grönsaker

Serving 4 portioner
Varaktighet 30 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Utmanande

Ingredienser

2 paket Hälsans Kök plant-based Nuggets
300 g vitt (basmatiris).
1 Shanghai bok choy
400 g bimi (sparrisbroccoli)
200 g sugar snaps
125 g böngroddar
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
150 ml vatten
1 cm färsk ingefära
1/4 röd paprika
solrosolja för stekning
2 vårlökar
4 matskedar sweet chilisås
5 matskedar lättsaltad sojasås
1 msk rostade sesamfrön
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Glaserade nuggets med ris och grönsaker

Varför inte servera dina Vegan Nuggets med en asiatisk twist? Dessa glaserade Hälsans Kök växtbaserade nuggets är jättegoda med kokosris och asiatiska grönsaker!

TILLAGNING

1. Koka riset med kokosmjölk

Lägg kokosmjölk och vatten i en kastrull, låt koka upp och tillsätt riset. Rör om och koka i 15 minuter. Blanchera sugar snaps och bimi (halva på längden) i ca 2 minuter. Skär bok choy i bitar och vårlöken i 1 cm bitar.

2. Skala och hacka grönsakerna

Ta bort de tunna rötterna från böngroddarna. Skala och hacka vitlöken och skala och riv ingefäran. Skär den röda paprikan i tunna ringar.

3. Fräs grönsakerna med kryddorna

Fräs sugar snaps, bimi och bok choy i lite olja och fräs vitlök, ingefära och röd paprika med. Tillsätt lite soja under stekning och smaka av med salt och peppar. Vänd till sist böngroddarna genom grönsakerna och håll det hela varmt. Blanda under tiden chilisåsen med sojasåsen.

4. Stek nuggetsen och servera!

Baka dina nuggets enligt anvisningarna på förpackningen och släng dem genom såsblandningen medan de är varma. Servera rätten genom att lägga ris i en skål, lägga till grönsaker och nuggets och strö lite sesamfrön ovanpå.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
88.9 gram
Energi
891.1 kilokalorier
fetter
28.2 gram
Protein
34.5 gram