ac7767e8da7401c1e838186c906bf8b8_180125_UK_Fiery_red_Peper_Falafel_pita.jpg

FALAFEL I PITABRÖD

Serving 2 portioner
Varaktighet 30 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Mellanliggande

Ingredienser

ca 190g-200g Hälsans Kök Falafel
300 g blandade grönsakser
80 g couscous
2 pita bröd
2 tsk olja
saften från en citron
60 g riven morot
80 g salladsblad
4 msk gräddfil med löksmak eller soja-/havre creme fraiche
2 msk söt chilisås
8 msk färsk mynta
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

FALAFEL I PITABRÖD

Falafel är en vegetarisk favorit! Det går enkelt att variera med olika grönsaker och tillbehör, i det här receptet har vi valt att servera i pitabröd och en frisk couscoussallad!

TILLAGNING

1. Rosta grönsakern på 180grader i ca 15-20 min

Förvärm ugnen till 180 ° C (160 ° C varmluftsugn). Rosta grönsaksblandningen i 15-20min.

2. Tillaga falafeln och värm pitabröden

Lägg falafeln på ett bakplåt med bakplåtspapper och värm i 8-10 minuter, värm pita brödet i ugnen under de sista 3-4 minuterna.

3. Tillaga coacousen

Tillaga couscousen i 120 ml kokande vatten i en täckt skål i 5 minuter, tillsätt sedan olivoljan och rör ner citronsaften. Rör därefter ner de rostade grönsakerna.

4. Fyll pitabröden med falafel, grönsaker och toppa med sås

Fyll pita brödet med falafel,riven morot och salladsblad smaka av med chilisås och toppa med lite gräddfil.

5. Servera pitabröden med couscoussalladen, klart!

Servera med couscous salladen, garnera med lite mynta och njut!

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
91.3 gram
Energi
803.3 kilokalorier
fetter
25.3 gram
Protein
26.9 gram