Förvärm ugnen till 180 ° C (160 ° C varmluftsugn). Rosta grönsaksblandningen i 15-20min.
Ingredienser
ca 190g-200g Hälsans Kök Falafel
300 g blandade grönsakser
80 g couscous
2 pita bröd
2 tsk olja
saften från en citron
60 g riven morot
80 g salladsblad
4 msk gräddfil med löksmak eller soja-/havre creme fraiche
2 msk söt chilisås
8 msk färsk mynta
TILLAGNING
1. Rosta grönsakern på 180grader i ca 15-20 min
2. Tillaga falafeln och värm pitabröden
Lägg falafeln på ett bakplåt med bakplåtspapper och värm i 8-10 minuter, värm pita brödet i ugnen under de sista 3-4 minuterna.
3. Tillaga coacousen
Tillaga couscousen i 120 ml kokande vatten i en täckt skål i 5 minuter, tillsätt sedan olivoljan och rör ner citronsaften. Rör därefter ner de rostade grönsakerna.
4. Fyll pitabröden med falafel, grönsaker och toppa med sås
Fyll pita brödet med falafel,riven morot och salladsblad smaka av med chilisås och toppa med lite gräddfil.
5. Servera pitabröden med couscoussalladen, klart!
Servera med couscous salladen, garnera med lite mynta och njut!
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
91.3 gram
Energi
803.3 kilokalorier
fetter
25.3 gram
Protein
26.9 gram