Curry med Schnitzel 'Katsu'

Curry med Schnitzel 'Katsu'

Serving 4 portioner
Varaktighet 30 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Mellanliggande

Ingredienser

2 förpackningar Hälsans Kök schnitzel (3 st i varje förpackning)
300 g blandat ris
1 stor röd paprika
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
1 msk solrosolja
1 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 msk currypulver
1 matsked mjöl
400 ml grönsaksfond
200 ml kokosmjölk
1 gurka
1 stor morot
1 lime
1 tsk lönnsirap
1 knippe färsk koriander
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Curry med Schnitzel 'Katsu'

Den här goda curryn, serverad med en krispig Hälsans Kök vegan schnitzel, är en utsökt vegansk variant av en traditionell japansk katsucurry. Kyckling katsu, även känd som panko kyckling, eller tori katsu är en japansk maträtt av stekt kyckling gjord på panko brödsmulor, men vi tror att du håller med om att den blir ännu godare på vår veganska schnitzel!

TILLAGNING

1. Förbered Currysåsen

Börja med att göra currysåsen genom att hacka löken och vitlöken fint. Skär sen paprikan i bitar.

2. Fräs ingredienserna till curryn

Fräs vitlök med lök och peppar i oljan tills löken har en genomskinlig färg. Stek tillsammans med tomatpurén en minut och strö sen över garam masala, curry och mjöl. Låt detta koka i några minuter och tillsätt sedan buljongen så att sätter sig samman till en sås.

3. Låt curryn koka

Koka upp allt och låt puttra i några minuter. Tillsätt sen kokosmjölken och låt det fortsätta puttra. Smaka av och lägg eventuellt till mer salt.

4. Koka riset och gör salladen under tiden

Koka under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Förbered salladen och skär gurkan och moroten i strimlor med en grönsaksskalare eller med en kniv. Blanda dem i en skål och smaka av med limejuice, lönnsirap, salt och peppar.

5. Stek schnitzlarna gyllene och krispiga

Stek schnitzlarna krispiga och gyllenbruna enligt anvisningarna på förpackningen. Ta dem från pannan och lägg på en skärbräda. Skär sen schnitzlarna i strimlor

6. Servera!

Lägg upp rätten på tallriken genom att lägga ut en klick med ris och sallad brevid. Häll lite av såsen brevid i botten och lägg upp Schnitzel ovanför. Toppa ev med att garnera med extra sås och koriander

chef_cooking

MATLAGNINGSTIPS

Rester över?
Om det mot förmodan bilr över rester är det här en rätt som blir riktigt god som stirfry dagen efter! Bara hetta upp lite olja i en stekpanna eller wok, och rör runt riset, grönsakerna och Schnitzlarna tills de är vara och krispa. Toppa med att röra ner såsen!
Tycker du om vår Schnitzel? Testa även våra nuggets!
• Njut av den klassiska smaken och texturen på Hälsans Kök Vegan Nuggets
• Mjuka veganska nuggets täckta med krispiga brödsmulor
• Högt proteininnehåll och en källa till fiber

God mat behöver inte vara komplicerad och med goda och enkla ingredienser är det lätt att slänga ihop snabba och hälsosamma luncher och middagar. Hälsans kök Nuggets passar perfekt i wraps, tacos, sliders eller varför inte hålla det klassiskt och bara servera med dipp! Behöver du inspiration och matidéer har vi flera recept här på vår hemsida!
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
60.4 gram
Energi
624.9 kilokalorier
fetter
31.6 gram
Protein
25.9 gram