Curry med Schnitzel 'Katsu'

Curry med Schnitzel 'Katsu'

4 portioner
30 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

2 förpackningar Hälsans Kök schnitzel (3 st i varje förpackning)
300 g blandat ris
1 stor röd paprika
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
1 msk solrosolja
1 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 msk currypulver
1 matsked mjöl
400 ml grönsaksfond
200 ml kokosmjölk
1 gurka
1 stor morot
1 lime
1 tsk ingefärssirap
1 knippe färsk koriander
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Börja med att göra currysåsen genom att hacka vitlöken och skär löken och paprikan i bitar.

2.

Fräs vitlök med lök och peppar i oljan tills löken är genomskinlig. stek tillsammans med tomatpurén en minut och strö över garam masala, curry och mjöl. Låt detta koka i några minuter och tillsätt sedan buljongen.

3.

Koka upp allt och låt puttra i några minuter. Tillsätt kokosmjölken, låt det puttra och smaka av ev. till med salt.

4.

Koka under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen. Till salladen skär gurkan och moroten i strimlor med en grönsaksskalare eller skivad med en kniv. Blanda dem och smaka av med limejuice, ingefärssirap samt salt och peppar.

5.

Grädda schnitzlarna krispiga och gyllenbruna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär schnitzlarna i strimlor och servera med currysås och ris och garnera med koriander.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
60.4 gram
Energi
624.9 kilokalorier
fetter
31.6 gram
Protein
25.9 gram