Curry med Schnitzel 'Katsu'

Curry med Schnitzel 'Katsu'

Serving 4 portioner
Varaktighet 30 MIN
SVÅRIGHETSGRAD Mellanliggande

Ingredienser

2 förpackningar Hälsans Kök schnitzel (3 st i varje förpackning)
300 g blandat ris
1 stor röd paprika
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
1 msk solrosolja
1 msk tomatpuré
1 msk garam masala
1 msk currypulver
1 matsked mjöl
400 ml grönsaksfond
200 ml kokosmjölk
1 gurka
1 stor morot
1 lime
1 tsk ingefärssirap
1 knippe färsk koriander
salt-
peppar
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

Curry med Schnitzel 'Katsu'

Den här goda curryn, serverad med en krispig Hälsans Kök veganschnitzel, är en utsökt vegansk variant av en traditionell japansk katsucurry.

TILLAGNING

1. Förbered Currysåsen

Börja med att göra currysåsen genom att hacka vitlöken och skär löken och paprikan i bitar.

2. Fräs ingredienserna till curryn

Fräs vitlök med lök och peppar i oljan tills löken är genomskinlig. Stek tillsammans med tomatpurén en minut och strö över garam masala, curry och mjöl. Låt detta koka i några minuter och tillsätt sedan buljongen.

3. Låt curryn koka

Koka upp allt och låt puttra i några minuter. Tillsätt kokosmjölken, låt det puttra och smaka av ev. till med salt.

4. Koka riset och gör salladen under tiden

Koka under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen. Till salladen skär gurkan och moroten i strimlor med en grönsaksskalare eller skivad med en kniv. Blanda dem och smaka av med limejuice, ingefärssirap samt salt och peppar.

5. Stek schnitzlarna gyllene och krispiga

Stek schnitzlarna krispiga och gyllenbruna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär schnitzlarna i strimlor och servera med currysås och ris och garnera med koriander.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION

Per Serving

kolhydrater
60.4 gram
Energi
624.9 kilokalorier
fetter
31.6 gram
Protein
25.9 gram