Rostad blomkål med falafel

Rostad blomkål med vegetariska bollar

4 portioner
43 MIN
Mellanliggande

Ingredienser

Hälsans Kök plant-based balls
1 stor hel blomkål
100 g granatäpplekärnor eller 1/2 färskt granatäpple
2 till 3 matskedar färdig harissa
2 msk (vegansk) yoghurt + extra till såsen
25 g rostade hasselnötter
25 g pistagenötter
1 msk rostade sesamfrön
1 msk korianderfrön
1 tsk anisfrön
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk torkad oregano
rödbetor (till garnering)
koriander (till garnering)
Copy ingredients
Ingredients copied to clipboard!

TILLAGNING

1.

Koka upp en stor panna (ca 1/3 full) med vatten och lite salt för att koka upp blomkålen. Ta bort bladen från blomkålen.

2.

Doppa försiktigt ner hela blomkålen (med stjälken nedåt) i det varma vattnet, låt koka upp och koka i cirka 8 minuter. Var noga med att inte överkoka blomkålen. Blanda under tiden harissan med yoghurten. Ta försiktigt ut blomkålen från pannan med en hålslev och låt droppa av ordentligt och svalna.

3.

Gnid generöst in blomkålen med harissa/yoghurtblandningen och lägg den på en ugnssäker form. Värm ugnen till 180 ℃ medan du förbereder ingredienserna till "dukkah".

4.

Dukkah: krossa sesamfrön, korianderfrön, anisfrön och fänkålsfrön med en mortel och mortelstöt och blanda det med den torkade oreganon. Smörj nötterna med den platta sidan av en kockkniv och hacka dem grovt. Rosta dem på medelvärme i en stekpanna och låt dem svalna. Mal dem lite finare i morteln och blanda med resten. Du kan tillsätta lite salt till "dukkah" efter eget tycke.

5.

Sätt in blomkålen i ugnen och låt den steka gyllenbrun i 10 till 15 minuter. Kontrollera efter 10 minuter och höj temperaturen vid behov. Det kan vara en rostad blick, men inte bränd, som gör harissan bitter. Stick hål i blomkålen med en kniv för att se om den är färdig.

6.

Stek de vegetariska bollarna enligt anvisningarna på förpackningen.

7.

Bred lite sallad på serveringsfatet och lägg blomkålen ovanpå. Lägg runt bollarna och garnera med granatäpplekärnor, dukkah, rödbetor och koriander.

NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
360.6 kilokalorier
fetter
17.2 gram
Protein
25.1 gram